Onze projecten

Tipitapa, Masaya, Manuga en Los Altos zijn de vier gemeenten die verbonden zijn aan de Iglesia Reformada. Een jonge kerk, waar zich elke week weer nieuwe mensen bij aansluiten, waar mensen worden gedoopt en belijdenis van hun geloof kunnen doen.

Tipitapa

Tipitapa is een gemeente in het departement Managua. De gemeente heeft +/- 140.000 inwoners en ligt aan de Pan-American Highway, op 30 km ten noordoosten van de hoofdstad Managua.

De kerk in Tipitapa heeft een betrokken gemeente en zet zich in voor het kinderwerk in en rondom de kerk. Dagelijks komen kinderen na schooltijd langs de kerk voor huiswerkbegeleiding, ontvangen zij een warme maaltijd en praten met elkaar over het geloof. In 2016 is er een bouwgroep uit Rijssen werkzaam geweest in de wijk Tipitapa. Zie onderstaande beelden voor een impressie.

Masaya

Masaya is de hoofdstad van het gelijknamige departement Masaya. Er wonen +/- 175.000 mensen. Het is de derde stad van het land, vooral bekend vanwege de vulkanen die Masaya omringen. De stad ligt 28 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Managua. De kerk van de Inglesia Reformada is in Masaya kleiner dan in Tipitapa. Veelal wordt deze zondags bezocht door vrouwen van de kerk met hun kinderen. In de zomer van 2019 zal er een bouwgroep uit Rijssen werkzaam zijn in Masaya. Hier zullen 6 nieuwe huisjes gebouwd worden en zal een deel van de groep zich bezighouden met kinderwerk. Volg de activiteiten via de blog die op deze website bijgehouden zal worden.